forskolejobb.se

logo

Förskollärare till Åkers förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Förskollärare till Åkers förskola

Om arbetsplatsen

Vi är ett härligt team på landsbygdens förskola!
För dig som gillar det lilla sammanhanget är Åkers förskola perfekt, just nu består barngruppen av 11 barn i åldrarna 1 till 6 år. Förskolan ligger ca en kvart från Värnamo och sju minuter från Skillingaryd. Det naturnära läget präglar våra projekt tillsammans med barnen. Vi har tagit tydlig ställning för vilka värden vi vill ska prägla vår verksamhet och arbetslagets förhållningssätt. Vi har formulerat oss så här:

• "Vi vill skapa en Välkomnande förskola där ALLA har en plats i tillsammanshet med andra. Vi tror på barnet och dess drivkraft i att utforska världen i samspel med andra.
• Vi vill skapa känslan "Här är det gott att vara!" Vi tror att glädje och skratt har stor betydelse i hur vi upplever förskolans klimat och atmosfär.
• Vi vill att leken ska ha en central plats i utbildningen då leken har stor betydelse för att bearbeta och befästa undervisning och lärande. Vi iscensätter mötesplatser som bjuder in till lekskapande där fantasi och kreativitet får mötas.
• Allas olikheter behövs på vår förskola för att skapa nyfikenhet i nya sätt att förstå och bilda kunskap. Vi vill att alla ska utveckla känslan av "Jag kan, jag vill och jag vågar i mötet med andra och framtiden."

Vi arbetar projekterande och försöker tillsammans förstå ett utforskande förhållningssätt.
Vill du vara med och teama tillsammans med oss? Välkommen med din ansökan!

Barn och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet. Kommunens förskolor befinner sig i en förändringsfas där vi tillsammans ska utveckla och förbättra ett utforskande arbetssätt. Vi tror på långsiktiga relationer där barn och vuxna möts genom ett utforskande och vi sätter stor tilltro till det kollegiala lärandet. ReMida är navet för de nätverk som du kan komma att ingå i, ReMida är en pedagogisk verksamhet och ett center för spillmaterial. ReMidas filosofi utgår från att materialet blir pedagogiskt i barnens händer och hållbar framtid ställs alltid i relation till det som erbjuds. Kommunens förskolor har "Hållbar framtid" som ett gemensamt utvecklingsområde och innefattar tre områden; socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi menar att det är nödvändigt att arbeta för en hållbar framtid då vi vill stå upp för en demokratisk värdegrund.

Här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att vara med och bidra till barns utveckling och lärande. Hos oss får du möjlighet att påverka och medverka till en positiv och utmanande pedagogisk miljö. Du kommer till en verksamhet där balansen mellan omsorg och lärande alltid ställs i förhållande till barn och barngrupp. Utforskande, nyfikenhet, framtidstro och reflekterande är ledord i vår verksamhet.

Förskolan arbetar med tema där barnens frågor, intressen och nyfikenhet har inflytande över innehållet. Med hjälp av verktygen observation, dokumentation och reflektion synliggör du barnens lärprocesser både enskilt och i grupp. Dessa verktyg hjälper dig också att ta ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Arbetet med pedagogisk dokumentation utgör en självklar och viktig del i vårt systematiska kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling.
Du kommer att använda dig av lärplatta och andra digitala kommunikationsverktyg. Vi erbjuder dig kompetensutveckling genom bl. a nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du är trygg, engagerad och mån om att genom dialog göra barnen delaktiga i sina lärprocesser. Du är intresserad av pedagogisk dokumentation som förhållningssätt.
Erfarenhet av pedagogisk dokumentation är meriterande.

Du som är nyexaminerad förskollärare erbjuds en mentor under ditt första arbetsår. Våra mentorer har mentorsutbildning och vi avsätter tid för både mentor och nyexaminerad att mötas i reflektion kring den egna praktiken.

I enlighet med skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-04-19

eller efter överenskommelse
Tillsvidare.

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Åkers förskola

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen