forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förskollärare till Åby förskola

Företag Växjö kommun
Ort
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Förskollärare till Åby förskola

Om tjänsten

Har Du en positiv framtidstro? Då är det Dig vi söker att vara med och fortsätta bygga en förskoleverksamhet som är hållbar Nu och i Framtiden! Åby förskola är organiserad utifrån tre avdelningar där barnen är indelade i åldersindelade grupper. När en av våra kollegor kommer att arbeta vidare i andra spår i sitt yrkesliv söker vi nu en förskollärare. Vi tar i vårt arbete dialog med Reggio Emilias pedagogiska filosofi utifrån Svensk förskole praktik. Åby förskola är en enhet i vår nya organisation VÅRT sedan 1/9 2022. I område VÅRT ingår Vallvikens förskola, Åby, Rottne (Fantasia och Kullens förskolor) samt Tolgs förskola. Vi har fyra Förstelärare i området som arbetar som stöttande funktioner med bland annat de estetiska uttrycksformernas möjligheter och den pedagogiska dokumentationens implementering i den gemensamma reflektionen. I ledningen arbetar rektor och två bitr. rektorer (en nyanställd från 2023). Från och med Hösten 2023 skall fem enheter vävas samman till ett gemensamt paraply med nätverkande/grupper/dialoger i en organisation som är hållbar utifrån flera perspektiv där alla barnen skall ingå i en lik(a)värdig förskole praktik där gemensamma ställningstaganden skall arbetas fram utifrån allt som redan finns på de olika enheterna. Bra skall bli bättre och Tillsammans skall vi arbeta för en förskole praktik 2023 där varje persons individuella bidrag till gruppen och gruppens bidrag till individen blir grunden för allas rätt till att Bli den bästa versionen av sig själv - barn som vuxen. Vem vet vad som våra barn möter i en föränderlig värld? Har Du en positiv framtidstro på att Vi kan göra skillnad nu och för framtiden, då är du den vi söker att vara med på vår fortsatta stig I barnens och framtidens tjänst! När andra pratar om framtiden, så arbetar du med den. Vi kanske vet vad en förskola är men inte vad den kan Bli!

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har god samarbetsförmåga då vi arbetar i team, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Du ska kunna kommunicera på svenska i både tal och skrift och vara aktiv i det pedagogiska systematiska kvalitetsarbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Vi ser gärna att du som söker har kunskaper kring Reggio Emilias filosofi samt arbete som är projekt-/processinriktat. Du trivs att arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa. Du har goda kunskaper i förskolans uppdrag och styrdokument och är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete. Du kan integrera läroplanens mål i utbildningen så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Som person har du ett stort engagemang och god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde: 2023-03-01 eller enligt överenskommelse.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2022-11-28

Referensnummer

UTBF 530/22

Kontakt

Thérese Ottosson Erixon

Rektor

0470-796 493

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Lärarförbundet nås via Växjö kommuns kontaktcenter.

0470-41 000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Förskollärare till Åby förskola

Växjö kommun