forskolejobb.se

Logga

Förskollärare Svanängens förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-11

Ansök nu

Förskollärare Svanängens förskola

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

SVANÄNGENS FÖRSKOLA bildar tillsammans med Skå förskola, Färentuna förskola och skola en enhet. Förskolan ligger i en lantlig miljö ca. 25 minuter med buss från Brommaplan. Miljön runt förskolan inspirerar barn och pedagoger att vara ute mycket och använda naturens tillgångar i sitt lärande. Svanängen har fyra avdelningar varav två är för yngre barn och två för äldre barn. Vår vision är att vara "en plats där alla växer", både barn och pedagoger. Förskolorna leds av rektor och pedagogisk utvecklingsledare. Vi har en ledningsgrupp där rektorer och utvecklingsledare driver verksamhetsutveckling i hela enheten.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får förskollärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge barnen de bästa förutsättningarna delar våra kommunala förskolor och skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för barnens utveckling.

Svanängens förskola har inspirerande lokaler som ger möjlighet till en kreativ och nytänkande verksamhet. Enheten har egna Ateljeristor och pedagogisk handledare som stöttar arbetslagen att driva utveckling i de pedagogiska miljöerna, projekt och processinriktat arbetssätt.
Vi strävar efter ett nära samarbete med närliggande avdelning. Förskolan arbetar och utvecklar ständigt IKT-arbetet och det finns stora möjligheter att arbeta med bland annat IT genom lärplattor, projektorer och digitala robotar. Enheten använder Förskoleappen som reflektion och dokumentationsverktyg. Vi lägger stor vikt vid kollegiala möten, handledning och deltagande i kommunens nätverk och utbildningar med fokus på bland annat digital kompetens. Vi vill utveckla ett undervisande förhållningssätt genom inspiration av James Nottingham och Ann S Pilgren. Enheten implementerar CPS-modellen sedan flera år tillbaka.
Vi lyfter särskilt pedagogers specifika kompetenser och ser mångfalden som en styrka.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.

För att du ska lyckas med uppdraget ska du kunna organisera för lärande och utveckling genom att driva den dagliga undervisningen samt planera för rutinsituationer och den betydelsefulla leken. Du kommer att ansvara för pedagogisk dokumentation i Förskoleappen, uppföljning och utvärdering. Du förväntas kunna leda och stötta dina kollegor i exempelvis reflektioner i arbetslaget. Vi vill att du planerar undervisningen utefter styrdokumenten, barnens intressen och behov samt att du genom ett närvarande förhållningssätt stöttar barnen i deras lekar och aktiviteter.

Tillträde: 2020-08-03 eller enligt överenskommelse
Omfattning: 80-100%
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Malena Svensson

Tf rektor

08-124 577 11

Tove Björkman

Lärarförbundet

08-124 577 79

Dela detta jobb

Logga
Förskollärare Svanängens förskola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen