forskolejobb.se

Förskollärare sökes till Veingegatans förskola i Helsingborg

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-29

Ansök nu

Förskollärare sökes till Veingegatans förskola i Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Veingegatans förskola är centralt belägen med en inspirerande utemiljö på Wilson park! Förskolan har nära tillgång fina lekmiljöer med stora ytor, kullar och grönska och erbjuder hemlagad mat. För oss är det självklart att utgå från barnens behov och intressen både organisatoriskt, i lärmiljöer och i det pedagogiska arbetet. På förskolan pågår ett utvecklingsarbete där barns inflytande, digitalt lärande samt kommunikation genom många olika uttryckssätt står i centrum. Vi anser att det är viktigt med att implementera forskningsresultat i verksamheten, därför har vi ett tillåtande klimat att pröva, utvärdera och utveckla nya arbetsmetoder.

Vi erbjuder en kreativ lärmiljö under utveckling både inne och ute med stora möjligheter till utvecklande samt inspirerande lek och lärande. Dina kollegor bildar ett professionellt arbetslag med fokus på lärande och ett utvecklande arbetsklimat. Vi satsar tid och resurser på professionsutveckling genom kontinuerlig och systematisk kompetensutveckling. Förskolan arbetar med systematiska kvalitetsverktyg och har en god organisation för pedagogiskt ledarskap.

Vi söker positiva och engagerade förskollärare som vill tillsammans med oss utveckla en förskola där barn äger verksamheten. Välkommen till en arbetsplats där vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och där du själv sätter gränserna för din utveckling!

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss får du möjligheten att tillsammans med kollegor bygga upp och utveckla lärmiljöer som inspirerar och lockar till nyfikenhet, utforskande och lek! Att ge barnen stort utrymme att påverka sin dag och sitt lärande är en viktig del av ditt arbete.

Du arbetar utifrån förskolans läroplan med särskild fokus på språk och kommunikation genom många olika uttryckssätt. Du utmanar barn att utvecklas genom att lyssna och reflektera över barns tankar för att skapa inspirerande utmaningar och lärmiljöer.

Du deltar aktivt i leken för att förstå vilka lärandeprocesser som försiggår i leken och synliggör dem genom pedagogisk dokumentation med hjälp av digitala lärverktyg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är behörig och legitimerad förskollärare. Vi tror att du är nyexaminerad eller har flera års erfarenhet. Spelar du något instrument eller har något annat kreativt intresse är det meriterande.

Som person är du engagerad och brinner för barns utveckling. Du har lätt för att samarbeta med barn, kollegor och föräldrar. Ditt intresse för språk och mångfald syns i ditt pedagogiska arbete. Du är lyhörd och initiativrik och ser det kompetenta barnet och dess förmågor. Hos oss tar vi vara på barnens nyfikenhet och intressen. Att utveckla barns lärmiljöer och inspirera både barn och kollegor är för dig en självklarhet.

Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet i förskolan. Med hjälp av pedagogisk dokumentation synliggör och reflekterar du över förhållningssätt och lärandeprocesser. Dokumentationen används för att förstå och fatta nya beslut.

Du ser användandet av olika digitala lärverktyg som en självklar del i barns lärprocesser och i dokumentationen.

Du behärskar svenska i tal och skrift. Välkommen med din ansökan. Vi hoppas du vill bli en i vårt glada och engagerade team!

Vi tillämpar löpande urval och ber dig därför att ansöka snarast möjligt.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Förskollärare sökes till Veingegatans förskola i Helsingborg

Helsingborgs stad