forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Förskollärare på förskolan Lergöken

Ansök nu

Förskollärare på förskolan Lergöken

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Förskolan Lergöken är en stor förskola som är belägen på Norra Nöbbelöv i den norra delen av Lund. Den ligger inbäddad i en härlig naturmiljö och omges av blandad bebyggelse. Det är enkelt att pendla hit med allmänna kommunikationer, både med tåg och buss. Förskolan tillhör Utbildningsområde 1 och tillsammans med de andra fem förskolorna i vårt rektorsområde strävar vi efter att erbjuda en likvärdig undervisning för samtliga barn i området, under ledning av rektor och två biträdande rektorer.

Förskolan Lergöken är byggd för att främja samarbete mellan grupper och har en tydlig viljeriktning att arbeta i linje med Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Förskolan är Grön Flaggcertifierad och hållbar utveckling är ett av våra prioriterade områden, liksom ett språkutvecklande arbetssätt, digitalisering samt ett tydligt fokus på att ständigt vidareutveckla våra tillgängliga lärmiljöer.

Vi arbetar i storarbetslag där det kollegiala arbetssättet är centralt. I varje storarbetslag leder en pedagogisk samordnare undervisningen framåt tillsammans med övriga kollegor, specialpedagog och rektor. Nu söker vi en medarbetare som gillar utvecklingsarbete, att följa barns lärande, systematiskt analysera effekter, skapa kreativa lärsituationer och inte minst bidra till det lustfyllda lärandet, både för barnen men även för kollegor emellan. Vi vill att du är beredd på att ta din del av detta ansvar i syfte att utveckla både den egna gruppen, men också hela förskolan. Inspirera och låta dig inspireras, vara engagerad och nyfiken på att utvecklas i ett tillsammansarbete. Du är bra på att uttrycka dig både i tal och i skrift och du behärskar olika digitala system, samt är van vid tematiska arbetssätt. Du vill och kan arbeta med barn i alla förekommande åldrar.

Förskolan Lergöken strävar efter att ha ett förhållningssätt där barns nyfikenhet och upptäckarglädje uppmuntras, utmanas och stimuleras. Barnen ska ges möjlighet att utforska och pröva sina teorier tillsammans med medforskande och delaktiga vuxna. I våra gemensamma övergripande projekt arbetar vi utforskande utifrån barnens egna frågor, tankar och teorier. Vi är en spännande arbetsplats med inspirerande miljöer som ständig utvecklas i samspel med barnen.

Vår undervisning präglas av Reggio Emilias pedagogiska filosofi vilket bland annat innebär att vi ser alla barn som kompetenta och de utvecklas både individuellt och i samspel med andra. Pedagogerna på Lergöken är lyhörda för barnens tankar och  intressen och skapar därigenom förutsättningar för barnens möjligheter till delaktighet och inflytande i sitt lärande. Lärandeprocesserna dokumenteras bland annat i lärplattformen Unikum.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och som förskollärare ansvarar du för det pedagogiska innehållet i undervisningen och arbetar främjande för barns utveckling och lärande. 

Vi lägger stor vikt vid ett gott samarbete, kollegialt lärande och reflektion som pågår i bland annat samtalsgrupper och vi delar synen att alla barn på förskolan är allas ansvar. Vi söker dig som med inspiration, engagemang, lust och delaktighet vill vara en viktig pusselbit i barnens vardag och lärande. Du skapar förutsättningar, leder utvecklingsarbete och bidrar till vår goda arbetsmiljö.
 

Vi söker dig som

Är legitimerad förskollärare, gärna med några års erfarenhet.

  • Är van vid att dokumentera i Google Drive och på Unikum

  • Har erfarenhet av inkluderande arbete med barn i behov av särskilt stöd

  • Har genomgått handledarutbildning 7,5 hp för studenter från universitetet, VFU

  • Det är meriterande om du behärskar TAKK

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och ha möjlighet att påverka? Vill du vara med om att utveckla arbetssätt och metoder? Då är detta en tjänst för dig!

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så varmt välkommen med din ansökan redan idag! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 2023-01-09

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-11-28

Referensnummer

2022/1544

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Rietz, rektor, 046-3595732

Facklig(a) företrädare

  • Catarina Krantz, Lärarförbundet , 073-4645577

Dela detta jobb

logga
Förskollärare på förskolan Lergöken

Förskolejobb i barn- och skolförvaltningen