forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Förskollärare med arbetslagsledaruppdrag i Västra förskoleområde

Ansök nu

Förskollärare med arbetslagsledaruppdrag i Västra förskoleområde

En dag på jobbet  
Fylls du av glädje och energi när du får möjlighet att göra skillnad? Som medarbetare inom Västra förskoleområdet får du möjlighet att göra skillnad för många barns framtid och på många olika sätt! 
 
I rollen som arbetslagsledare får du möjlighet att leda och ansvara för det organisatoriska arbetet på en av våra sju förskolor. Arbetslagsledaren är en länk mellan förskolan, områdets rektor samt ingår i områdets ledningsgrupp. I uppdraget ingår administrativa arbetsuppgifter som tex barnplaceringar, budget, samordning, beställningar, personalrapportering, arbetsmiljö och planering. I rollen som förskollärare deltar du i undervisning med barnen arbetar processinriktat i olika projekt samt skapar möjligheter för barnen att utmanas och förundras. Skapa mindre sammanhang där barnen blir nyfikna och inspireras till att söka kunskap för ett livslångt lärande i en miljö fylld av glädje och lek. 

Vem är du?
Vi söker dig som är stolt över ditt yrkesval och tycker om att leda och motivera kollegor. Du är ansvarstagande och har en god kommunikativ förmåga. Har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt. Du är nyfiken och vill inspirera samt inspireras i samspel med andra. Har tankar kring hur du ska kunna sprida dina kompetenser och samtidigt lyssna in andras idéer och förmågor.
Du är engagerad, ansvarstagande, strukturerad, har ett positivt förhållningssätt och är lösningsfokuserad.

Krav: 
- Förskollärarlegitimation
- Strukturerad och väl förtrogen med förskolans styrdokument och kan förverkliga de i praktiken. 
- Erfarenhet av att leda kollegor och organisatoriska frågor.
- Kunskap om Reggio Emiliafilosofin.
- För att lyckas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt och konsultativt.                                                                                                                                 
- Du ser möjligheter och har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag. 
- Kompetens inom språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt.  
- Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.  

Meriterande: 
Värdefullt om du har ledarskapserfarenhet av att bedriva ett pedagogiskt och organisatoriskt arbete. Har teoretisk och praktisk erfarenhet av ett projektinriktat och utforskande arbetssätt.

Vi erbjuder dig  
- Ett nära stöd från områdets ledningsgrupp   
- Väl genomtänkta och förankrade styrdokument  
- Kollegialt lärande genom en inarbetad nätverkskultur  
- Möjlighet att växla in semesterdagstillägget till fem extra semesterdagar  
- Friskvårdspeng och fria pedagogiska måltider

Välkommen till oss!
Västra förskoleområdet består av sju förskolor i områdena Geneta, Västra Blombacka och Högmohöjden. Vi har även en förskolebuss som möjliggör för barnen att utforska och söka kunskap på olika platser. Sedan många år har vi arbetat fram hållbara lärmiljöer, miljöer och material som ska vara välkomnande och tilltalande för barnen att utveckla sina olika förmågor i. Barnen undervisas i mindre sammanhang i de olika kunskapsområdena utifrån intresse och behov. Tillsammans med barnen forskar pedagoger, prövar teorier och material tillsammans. Södertälje förskolor har detta läsår två gemensamma utvecklingsområden Lek och samspel samt att få ett mer medvetet Språk- och kunskapsutveckling arbetssätt då många barn har ett annat modersmål än svenska.
I Västra förskoleområde har vi ett traditionellt ledarskap med rektor och biträdande rektor. Organisationen har tydliga grundstrukturer för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar att bedriva en kvalitativ utbildning. Tillsammans strävar vi mot att nå en likvärdighet på alla våra förskolor. Vi har en lång tradition av mötesplatser för kollegialt lärande och kompetensutbildning.
Vi har tre viktiga värdeord som ska genomsyra vår verksamhet i Västra och det är begreppen Välkomnande, delaktighet och olikhet. Dessa tre speglar vår idé om att skapa en förskola som värnar om och är en mötesplats för demokrati.
Du stolta, nyfikna förskollärare som vill bli en del i vår ledningsgrupp och värna om en likvärdig förskola för alla våra barn i Västra, tveka inte skicka in din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
 
Tillträde 2022-01-31 eller efter överenskommelse
Intervjuer sker löpande

Dela detta jobb

Logo
Förskollärare med arbetslagsledaruppdrag i Västra förskoleområde

Södertälje kommun – Utbildningskontoret