forskolejobb.se

Förskollärare/ lärare i förskolan

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Förskollärare/ lärare i förskolan

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Sudrets förskoleområde består av sex förskolor, som leds av en rektor och biträdande rektor. I området har vi även stöd av vår erfarna specialpedagog och vår duktiga administratör.
Förskolorna har gemensamma pedagogiska träffar, både fysiska och digitala för att möjliggöra kollegialt lärande och ett utbyte av erfarenheter

Vi söker nu en förskollärare till Öja förskola.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare är du pedagogiskt ansvarig och leder det systematiska kvalitetsarbetet.
Vi söker dig som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla och fördjupa ett utforskande arbetssätt och kan vara drivande i förskolans projekt och barns lärprocesser.

Du ser den pedagogiska miljön som tillgänglig och föränderlig för att skapa de bästa förutsättningarna för barns lärande och utforskande. Du arbetar med pedagogisk dokumentation som redskap för barns lärprocesser och utveckling. Leder samtal och reflektion, med barn och kollegor. Du skapar ett förtroendefullt samarbete med vårdnadshavarna där barnets lärande och utveckling är i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad legitimerad förskollärare.
Vi ser det som meriterande om du har ett stort intresse av ett utforskande arbetssätt i processer med pedagogisk dokumentation som verktyg. Vi ser det även meriterande om du erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Som person är du målmedveten och tycker att det är roligt med utvecklingsarbete. Du har god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med såväl kollegor, barn och vårdnadshavare. Du är tydlig i din kommunikation och har förmågan att kombinera teori och praktik i ditt dagliga arbete.
Du är nyfiken på barns tankar och värnar om de demokratiska värdena.

Vi ser det också som meriterande med arbetslivserfarenhet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Laila Borwall
Tf. Rektor
0498-204754
Marika Pettersson
Förskolechef
0498-20 47 54

Dela detta jobb

Förskollärare/ lärare i förskolan

Region Gotland