forskolejobb.se

Logo

Förskollärare Hölö Mörkö förskolor

Ort
Utgår

2019-11-29

Ansök nu

Förskollärare Hölö Mörkö förskolor

En dag på jobbet
Förskollärare till Hölö Mörkö förskolor
Du ska med stor ambition, nyfikenhet och glädje utveckla förskolans verksamhet i samspel med kolleger och barn. Vi vill att du ser den pedagogiska miljön, leken, pedagogisk dokumentation och språkutvecklande arbetssätt som en viktig del i barns lärande. Du ska i samarbete med kolleger utveckla en god relation med barnens familjer/vårdnadshavare.
Som förskollärare har du ansvar för att leda, driva och utveckla det pedagogiska arbetet i samverkan med arbetslagen och ledning utifrån Reggio Emilias filosofi och förhållningsätt till lärande. Vårt systematiska kvalitetsarbete ligger som grund för vårt arbete där du är en viktig del i att vara med och utveckla verksamheten.
 
Vem är du? 
Krav: 
- Examen med legitimation från lärarhögskola. Inriktning: förskollärare/lärare mot yngre åldrar
Meriterande:
Vi ser gärna att du har erfarenhet:
- av pedagogisk dokumentation
- av språk och kunskapsutvecklande arbetssätt
- av projekterande arbetssätt
- av Reggio Emilias filosofi och förhållningssätt till lärande
- av normkritiskt förhållningssätt
- av förändring och utvecklingsarbete
Personliga egenskaper:
Vi vill att du är en person som ser att reflektion och diskussion är en viktig del av vardagen för att vi ständigt skall befinna oss i utveckling. För oss är det viktigt att du är med och sprider glädje och är engagerad i ditt arbete tillsammans med barnen och kollegorna.  Vi söker dig med stort engagemang för förskolans uppdrag samt vill utveckla och utvecklas med oss. Du behöver vara positiv initiativrik, kunna samarbeta och driva processer. Du skall tycka om att leda både barn och vuxnas lärande med prestigelöshet.
 
Vi erbjuder dig 
- Kompetensutveckling, intern och extern
- Schemalagd reflektionstid
- Generös friskvårdspeng på 3000kr/år
- Arbetskläder för utevistelse
- Semesterväxling 
 
Välkommen till oss!  
Till Hölö Mörkö förskolor söker vi drivna, legitimerade förskollärare som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Hölö Mörkö förskoleområde består av två förskolor: Skogsbrynets förskola och Hölö Förskola
Varje avdelning, i vår organisation, arbetar med olika projekterande arbeten utifrån barnens erfarenheter och intressen som synliggörs på processvägg.
Detta läsår lägger vi stort fokus på kommunens gemensamma förbättringsområde Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt våra egna förbättringsområden Leken som ett pedagogiskt verktyg i undervisningen och Processvägg.
Vi har utformat tydliga strukturer för möten, nätverk och ett likvärdigt digitalt reflektionsverktyg som alla avdelningar använder för att följa upp barnens lärprocesser varje vecka.
 
Våra styrkor i Hölö Mörkö förskolor är att vi har reflekterande och engagerade pedagoger. Vi har har även ett systematiskt arbetsverktyg för pedagogisk dokumentation samt att vi har en verksamhet med ett projekterande arbetssätt som speglar barnens erfarenheter och intressen. Vi har även en skog och natur strax utanför förskolegården som ett tredje berikande rum för barns utforskande och lärande.
 
Tycker du att vår organisation låter spännande? Hör av dig. Jag svarar gärna på dina frågor.
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Förskollärare Hölö Mörkö förskolor

Södertälje kommun – Utbildningskontoret