forskolejobb.se

Logga

Förskollärare/barnskötare till Katthults förskola i Storebro

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Förskollärare/barnskötare till Katthults förskola i Storebro

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad för andra människor? Då är du välkommen att söka jobb hos oss! Vi arbetar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer.

Om förskolan

Katthults förskola består av tre avdelningar, Emil, Ida och Skogslyckan. På Emil och Ida går barn i åldrarna 1-4 år medan 5-åringarna går Skogslyckan som har sin verksamhet i skolans lokaler. Där har vi ett nära samarbete med förskoleklassen och fritidshemmet för att främja barnens fortsatta utveckling och skolgång.

Här på Katthults förskola arbetar vi kontinuerligt med att skapa en förskola som är trygg, rolig, meningsfull och lärorik för alla. Vi ser barnen som kompetenta individer och verksamheten präglas av barnens visade intressen och nyfikna frågor. Vi strävar efter att vara lyhörda pedagoger som tillsammans med barnen undersöker vår närmiljö och omvärld.

Vi har en fantastisk utegård som lockar till lek, rörelse, utveckling och utforskande! Vi lägger stor vikt vid utevistelsen och är mycket ute, därför är vårt motto ”kläder efter väder”. Leken ser vi som grunden till utveckling, lärande och välbefinnande. Barnen utmanas dagligen i olika aktiviteter som bland annat främjar kommunikation, motorik, samarbete, fantasi och kreativitet. 

Ditt nya jobb

Som pedagog i förskolan ansvara du för att planera, genomföra och utvärderar det pedagogiska arbetet på din arbetsplats tillsammans med övriga kollegor. Du är väl insatt i förskolans läroplan och bidrar till att dess mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Din uppgift är att skapa de bästa möjligheterna för att barn, föräldrar och kollegor ska trivas och känna sig trygga. Vi som arbetar i förskolan tror på det kompetenta barnet med en inneboende vilja att upptäcka, uppleva och lära sig. Genom lek och lustfyllt lärande vill vi stimulera och bevara barnens naturliga nyfikenhet, ge dem tid och utrymme till att tänka och reflektera själva samt ta till vara deras lust att lära. Vi lägger stor vikt vid skapa förutsättningar för alla barn att utvecklas och lära.  

Kvalifikationer 

Du som söker är utbildad förskollärare med förskollärarlegitimation, alternativt utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i förskoleverksamhet. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi söker dig som är en trygg, stabil och ansvartagande person. Du har lätt för att skapa goda relationer och samverkar med andra på ett lyhört och effektivt sätt.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Övrig information om tjänsten

Anställningsform: visstid, föräldravikariat t.o.m. 220501, ev. möjlighet till förlängning.
Sysselsättningsgrad: 100 % 
Tillträde: 210201 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 210117
Urval och intervjuer kommer påbörjas efter sista ansökningdagen.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.  

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!"  Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.
Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Logga
Förskollärare/barnskötare till Katthults förskola i Storebro

Vimmerby kommun