forskolejobb.se

Förskollärare/ Barnskötare Fagernäs förskola

Företag Bodens kommun
Ort
Utgår

2019-05-22

Ansök nu

Förskollärare/ Barnskötare Fagernäs förskola

Arbetsplatsen

Välkommen till Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun! 

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till. 

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden 

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar – den visionen arbetar vår utbildningsförvaltning för. 

Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten. 

Fagernäs förskola ligger ca 2km från centrala Boden och det finns bra bussförbindelser. Vi har en gemensam gård med ett stort grönområde med träd och buskar. Här finns lekställningar, sandlådor, gungor, cykelbanor och goda möjligheter till lek och utforskande. Vintertid finns en naturlig pulkbacke på gården och tillgång till eget skidspår. Det är nära till skogen. Genom att ta tillvara naturen i vår närhet kan vi erbjuda en av världens bästa lekplatser. 

Förskolan består av fem avdelningar och har två tillagningskök. Förskolan arbetar med åldershomogena barngrupper, en ålder per avdelning. Vi arbetar aktivt för att lägga grunden till ett livslångt lärande där verksamheten ska vara utmanande, lärorik, rolig och trygg. Vi arbetar för att tillvarata barnens tankar och nyfikenhet, och barnets lust att lära. Vi arbetar aktivt med barns språkutveckling och upptäcker matematik, naturvetenskap och teknik i vår vardag. 
Under höstterminen 2019 ska delar av förskolan byggas om. Under tiden för ombyggnation så kommer två avdelningar bedriva sin verksamhet i annan lokal, närmare centrala Boden. 

Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng! För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

Arbetsuppgifter

Till Fagernäs förskola söker vi nu förskollärare som vill vara med att driva förskolans utveckling framåt med ett djupt engagemang tillsammans med förskolechef och övriga medarbetare. Som sökande är du väl insatt i förskolans läroplan och arbetar för att nå ökad måluppfyllelse på ett engagerat och positivt sätt. Du är flexibel och trygg i din yrkesroll samt beredd att ta ansvar och initiativ.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Vi söker Dig som har förskollärarexamen eller barnskötarexamen. 

Vi söker Dig som: 
- möter barnen med respekt, nyfikenhet och utifrån deras förutsättningar 
- lyfter det positiva hos barnen 
- har förmågan att engagera barn till lustfyllt lärande 
- har god samarbetsförmåga med kollegor och vårdnadshavare 
- kan bygga en trygg vardag med struktur, förberedelse och vägledande samspel. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd, lågaffektivt bemötande, TRAS och TAKK för att alla barn ska få de bästa möjligheterna under sina förskoleår. Det är även en tillgång om du är digitalt kompetent eftersom lärplattor och datorer används i den dagliga verksamheten med barnen och i den pedagogiska dokumentationen. Som tillsvidareanställd pedagog får du en egen Ipad som digitalt verktyg till det systematiska kvalitetsarbetet och pedagogiska dokumentationer. Arbetslagens systematiska kvalitetsarbete, dokumentation runt utvecklingssamtal, blogg för vårdnadshavare osv under året kommer göras i ett nytt system som heter IST Lärande, ett digitalt verktyg. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde aug 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter

Vänlig bifoga lärarlegitimation eller examensbevis. Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola. 

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden. 

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan. 

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnr till respektive kontaktperson, Bodens kommun, 96186 Boden. 

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-22
Arbetsgivarens referensnummer: A876037

Upplysningar

Linda Nilsson
Förskolechef Tallbacken och Fagernäs
0921-62645

Malin Zakrisson
Kommunal
0921-62200
boden.norrbotten@kommunal.se

Maria Johansson
Lärarförbundet
0921-62412
maria.i.johansson@boden.se

Dela detta jobb

Förskollärare/ Barnskötare Fagernäs förskola

Bodens kommun