forskolejobb.se

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris.

Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg

Alvgatans förskolan är en förskola med en avdelning som ligger i ett villaområde på Breared. Inom de närmaste åren kommer förskolans verksamhet att flytta in i en nybyggd, större förskola på Breared.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, att säkerställa att ni arbetar mot läroplanens mål enligt Lpfö 2018.
På Alvgatan arbetar man i pedagogpar med ansvar för en mindre grupp barn. Under förmiddagstid ansvarar man för en bestämd grupp och under eftermiddagstid arbetar man i blandade grupper. Arbetet är projektinriktat, vilket innebär att man arbetar under ett gemensamt Tema med olika projekt som utgår från barnens intressen. Paret dokumenterar vad som händer i projekten och skickar hem till vårdnadshavare varje vecka. Arbetslaget har gemensam reflektionstid under dagtid 2 timmar/vecka. Tre gånger per år följer rektor tillsammans med specialpedagog och handledare upp det pedagogiska arbetet i en utvecklingsplan.
Under läsåret 2019-2020 kommer vi att ha en fortbildningssatsning i team sydväst kring utbildning och undervisning i förskolan. Detta kommer att ske genom nätverk, litteraturläsning, diskussioner på Apt mm. Alla Apt och utvecklingsdagar har Alvgatan tillsammans med en annan, större förskola för att få ökat kollegialt utbyte.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare.
Du som söker tjänsten ska ha ett förhållningssätt där du tror på det kompetenta barnet, du ska vara genuint närvarande i ditt arbete med barnen och lyhörd för det de förmedlar. Du ska vara en pedagog som är engagerad, har en vilja att driva utvecklingsarbete, är flexibel, har intresse av att föra pedagogiska samtal, har en positiv syn på uppdraget som förskollärare och för en öppen dialog med kollegorna om uppdraget.
Vi ser helst att du har kunskap om och intresse av att arbeta med digitala verktyg med barnen och arbete med estetiska lärprocesser inom ex skapande, musik, dans och drama. Har du läst till ateljerista eller pedagogista är det meriterande.

Stor vikt läggs vid flexibilitet, samarbetsförmåga och förhållningssätt

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.

ÖVRIGT
Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Logga

Förskollärare, Alvgatans förskola

Företag Varbergs Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Dela detta jobb