forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förskollärare

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Förskollärare

Humlan förskola

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Vi söker nu en förskollärare till förskolan Humlan och den inkluderande avdelningen Heden. Den ingår i förskoleområdet Västra Visbys Förskolor. Övriga förskolor i området är Törnekvior, Asken och Linden.
Barngruppen består av 15 barn i åldrarna 1-6 år. Det finns 5 platser riktade till barn med funktionsnedsättningar i behov av extra vuxenstöd under hela sin vistelse på förskolan. Det finns ett tätt samarbete med habilitering, ledning och specialpedagog. Barngruppen har tillgång till funktionell musikterapi, och riktade insatser som t.ex. sinnesrum och bad. För att möjliggöra inkludering finns ett tätt samarbete mellan förskollärare, assistent och vårdnadshavare. Verksamheten utgår från barnets vardag, erfarenhet och dagsform. Alla barn erbjuds en mångfald av möjligheter under dagen. Individers lika värde återspeglas i både handlingar och förhållningssätt. Miljön är utformad så den blir utvecklande och tillgänglig för alla barn och verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet. Lek, kommunikation, gruppgemenskap och socialt samspel främjar barnets utveckling. Miljön på Heden strävar efter att vara stimulerande och utvecklande för alla barn. Den strävar efter att möjliggöra självständighet för alla barn. Alternativ kommunikation, som t.ex. TAKK, bildstöd, syntolkning används både riktat till barn och generellt till alla barn i barngruppen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att driva arbetet tillsammans med två andra förskollärare och erfarna medarbetare inom olika yrkeskategorier. Den samlade kompetensen utgör Hedens styrka och framgångsfaktorer. Du kommer i din roll som förskollärare, att verka i en lärande organisation med möjligheter till kollegialt lärande. I arbetet ingår handledning av specialpedagog, förskolans ledning samt samarbetsmöten med t.ex. barnhabilitering, syn - och hörselpedagog.

Vem är du?

Vi söker dig som är skicklig, erfaren och har en förskollärarlegitimation.

Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket och har arbetat med barn i behov av särskilt stöd. Det är också meriterande om du har ytterligare utbildning inom det specialpedagogiska området, som t.ex. TAKK, bildstöd osv.

Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket och har arbetat med barn i behov av särskilt stöd. Du har förmåga att arbeta inkluderande och kan skapa en tillgänglig lärmiljö för alla barn, både fysisk, pedagogisk och social.

Tjänsten kräver att du har en förskollärarutbildning.

Vi ser att du har en förmåga att se möjligheter och att ha varje barns utveckling och lärande i centrum. Du leder undervisningen på förskolan i enlighet med förskolans styrdokument samt förskolans systematiska kvalitetsarbete. Tillsammans med arbetslaget förväntas du verka för en utbildning av hög kvalitet där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Som förskollärare på Heden ska du leda och organisera möjligheter för ett inkluderande arbete och organisera barngruppen med anpassade aktiviteter för att skapa möjligheter för alla barns utveckling och lärande. God förmåga att leda är därför viktigt för att klara det komplexa uppdraget som förskollärare på Heden. Det handlar om att ha ett gott ledarskap, social förmåga och skicklighet att skapa goda relationer med ett tydligt barnfokus och förhållningssätt.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Tillträde 2022-01-07

Löneform

     månad

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Gotland

Län

     Gotlands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/317

Kontakt

  • Petra Larsson, 0498269432

Publicerat

     2021-11-18

Sista ansökningsdag

     2021-12-05

Dela detta jobb

Förskollärare

Region Gotland