forskolejobb.se

Förskollärare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-27

Ansök nu

Förskollärare

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Förskollärare till Jordbro förskolor!

Utbildningsförvaltningen, Förskola, Förskoleområde Jordbro förskolor

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Vill du vara med i vår utvecklingsresa i Jordbro?

Är du en förskollärare som tillsammans med oss vill arbeta för att skapa en förskola med hög kvalité, göra skillnad för barn och familjer samt skapa framtidstro?
En spännande utveckling sker nu i Jordbro med att nya bostäder och nya förskolor byggs. Så nu söker vi dig som vill vara med på en spännande resa.

Nu öppnar vår första nya konceptförskola med 8 avdelningar fördelade på 4 arbetslag – team. Våra förskolor har både ateljé med en ateljépedagog och matsal som alla har tillgång till. De nya förskolorna kommer få en genomtänkt utemiljö anpassad för barns utforskande och lärande.

Du är med och värnar om välkomnande och öppenhet. Vi lär oss tillsammans och utvecklar våra olika förmågor. Vi arbetar för att lyfta fram värden som för oss utgör grunden för en demokratisk förskola.

Du ser möjligheter istället för hinder och är handlingskraftig när det gäller att driva förskolans pedagogiska verksamhet. Du har lätt för att samarbeta och är tydlig i din ledarroll för det vi kallar arbetslag - Team. I arbetslaget är du den som leder och ser till att alla blir delaktiga och ansvarig för den gemensamma utbildningen, både för arbetslaget och för hela förskolan med fokus på en likvärdig utbildning .

Du har god inblick i Reggio Emilias filosofi och erfarenhet av att arbeta i ett projekterande arbetssätt.

Om tjänsten
Jordbro är ett mångkulturellt område och vi vill att våra förskolor ska vara viktiga mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Vi använder pedagogiska verktyg och dokumentation för att följa och utveckla projektarbeten tillsammans med barnen och för att synliggöra och utmana verksamheten. Tillsammans med ditt arbetslag ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp och utveckla arbetet på förskolan.

Tillsammans med ditt arbetslag ansvarar du för att planera, genomföra, följa upp och utveckla arbetet på förskolan.
Tillsammans med kollegor och ledning arbetar du för en gemensam syn på vad demokrati är och kan vara i förskolan.
Du ska utöva ett tydligt ledarskap som innefattar ansvar, engagemang, lyhördhet, ödmjukhet och intresse för hela förskolan och organisationen. Du är den pedagogiska ledaren i arbetslaget och är den som skapar sammanhang och samarbete mellan medarbetare, tydliggör syften och lyfter mål och metoder utifrån läroplanen.

I Haninge kommun får du vara med om spännande och utvecklande sammanhang.
Vi har ett kommungemensamt projekt för att alla ska vara i ett gemensamt sammanhang, där vårt återbruks och utbildningscenter Kremima är en viktig plats för att möten och fortbildning.

Kvalifikationer för dig som söker

 • Legitimerad förskollärare.

 • Är självgående, ansvarstagande med god samarbetsförmåga, vilja och vana att leda kollegor för delat ansvar och ägarskap.

 • Lösningsfokuserad och innovativ är viktiga ledord.

 • Vi söker dig som kan arbeta heltid samt öppna och stänga.

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med Reggio Emilias filosofi.

 • Teoretisk kunskap hur man använder pedagogisk dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet.

 • Mycket god förmåga att kommunicera på

 • svenska i tal och skrift.

 • Har god kunskap inom IT.

Vi erbjuder dig

 • Kommungemensam och intern fortbildning.

 • Mentor under första året.

 • Arbetskläder. friskvårdskuponger, semesterväxling

Välkommen med din ansökan som innehåller personligt brev, meritförteckning, referenser och löneanspråk. Intervjuer kan ske löpande.

Dela detta jobb

Förskollärare

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen