forskolejobb.se

Logo

Förskollärare

Företag Klippans kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-01

Ansök nu

Förskollärare

Arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi drygt 1500 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus att finnas till för våra invånare, företagare och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och satsar mot en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. Som en linje i vårt arbete och för en gemensam kultur, arbetar vi efter vår värdegrund Vi i Klippan och inriktningarna "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Och inte minst, vi jobbar i en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Förskolan Linnéa ligger i centrala Klippan med närhet till centrum och natur. På vår förskola går ca 100 barn från olika delar av kommunen. Förskolans avdelningar är åldersindelade med lärmiljöer som utvecklas och utformas efter barnens intresse, förutsättningar och behov. Miljöerna är tillgängliga för alla barn och erbjuder ett berikande och hållbart material. I våra lärmiljöer på förskolorna erbjuds barnen möjligheter att utforska material, såväl digitalt som analogt, språk och samspel under hela dagen.
Förskolorna arbetar för ett gemensamt förhållningssätt med en organisation som bygger på en stark tro på människans möjligheter och att vi tillsammans utvecklar förskolorna.

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Medarbetarna på Förskolan Linnéa anser att de arbetar på världens bästa förskola! På vår förskola tar vi tillvara på varandras styrkor och tillåter varandra att få växa. På vår förskola har vi höga positiva förväntningar på varandra. Tillsammans vill vi lära nytt och tillsammans gör vi skillnad! På vår förskola möts nyfikna barn, som tillsammans med pedagogerna utforskar och utmanas. På vår förskola erbjuder vi en utbildning som är tillgänglig för alla barn. Vi arbetar i inkluderande undervisningsmiljöer som ger barnen förutsättningar att utveckla sina förmågor. På vår förskola möts olika kulturer och språk, vi tycker därför det är extra viktigt att ha ett speciellt fokus på ett språkutvecklande arbetssätt.

Vi har en närhet till naturen och till samhället. Vi har stora möjligheter till kompetensutveckling och är en förskola i rörelse. Pedagogerna har ett eget IKT-verktyg och arbetskläder. Vi arbetar projektinriktat och har tydliga mål och planer som stöd i vårt arbete. Vi har ett nära ledarskap, nära samarbete med specialpedagog och har tillgång till barnhälsoteam.
Vi samverkar med andra förskolor i kommunen och har goda förutsättningar till kollegialt lärande!

Vi ser möjligheter!

Kvalifikationer

Utbildad förskollärare med svensk legitimation. Du är välkommen med din ansökan även om du inte ännu fått din legitimation.

Erfarenhet är meriterande.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du är tydlig i ditt ledarskap, skapar engagemang och delaktighet samt ser till varje barns behov. Du ska ha god förståelse för barns olika sätt att lära och hur du som pedagog kan utmana barnen i att ta nya steg i sitt lärande. Du ska vara väl förtrogen med läroplanen och pedagogisk dokumentation. Du ser det som en självklarhet att arbeta med reflektionsprotokoll och dokumentation där barnens lärande synliggörs.

Du är kreativ och innovativ, du skapar nya idéer samt har lätt för att hitta nya infallsvinklar och lösningar på problem. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och tar initiativ till förändring. Du ser en vikt i att utveckla lärmiljöerna så att de stöder barnen i deras lärande. Du är intresserad av att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg.

Du har förmågan att bjuda in såväl barn som vuxna och som person är du utåtriktad, trygg, stabil, och har förmågan att skapa goda relationer med både barn och vuxna. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med barn i de yngre åldrarna och ha förmåga att driva utvecklingsarbete och aktivt implementera läroplanens intentioner i verksamheten. Du är intresserad av systematiskt kvalitetsarbete.

Du har ett undervisande förhållningssätt och kunskap om utepedagogik. Du ser digitalisering som en naturlig del i utbildningen och Du är en lagspelare som sätter laget före jaget. Du är flexibel, vågar prova nytt och ser möjligheter i olika sammanhang. Du tror på att vi tillsammans kan ge barnen förutsättningar till ett lustfyllt lärande.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Vårt första möte kommer att ske digitalt.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Omfattning/Varaktighet

Heltid, Tillsvidare

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Anna Lindelöv , Rektor
Telefon 043528549
Mobil 043528549
E-post anna.lindelov@klippan.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Dela detta jobb

Logo
Förskollärare

Klippans kommun