forskolejobb.se

Förskollärare

Företag Värmdö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-22

Ansök nu

Förskollärare

PVFK28:2019:3

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Ösbydalens förskola söker vi en

Förskollärare

Varje dag går cirka 10 000 barn och ungdomar till en skola i Värmdö. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att göra vardagen lärorik och lustfylld för våra barn i Värmdö kommun.

Ösbydalens förskola har vi varje dag 78 barn som kommer till vår förskola. Här erbjuder vi bra utformade pedagogiska lokaler och stora härliga gårdar. Just nu söker vi en förskollärare till en av våra avdelningar med yngre barn. Hos oss erbjuds du reflektionstid tillsammans med ditt arbetslag och enskild dokumentationsuppföljning och planeringstid.

Rollen som förskollärare innebär att leda det pedagogiska arbetet i enlighet med läroplanens målområden. Du leder det systematiska kvalitetsarbetet på avdelningen tillsammans med barnen och medarbetarna. Du kommer att upprätta arbetsplan och ansvara för dokumentation, utvärdering, uppföljning och planering. Du ansvarar även för avdelningens portfolio av barnens utvecklingssamtal. Samarbete sker med de andra avdelningarna i ditt arbetslag. Du är i din roll även ansvarig för en av avdelningarna och kommer ingå i förskolans ledningsgrupp tillsammans med förskolans förskollärare, biträdande förskolechef och förskolechefen.

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av ledarskap och intresse för pedagogisk dokumentation, digitalisering och likabehandlingsarbete. Du har fokus på barnens bästa och är tydlig i din yrkesroll, och du kan fungera som en del i helhet, ser möjligheter och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du kan jobba enskilt men också i grupp såväl som du är mål- och uppdragsfokuserad. Vidare har du förmågan att agera som spindeln i nätet, är en tydlig ledare samt har förmågan att nå ut till barn, föräldrar och kollegor.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Ösbydalens förskola är belägen nära Gustavsbergs centrum, med bussar, skog och kulturutbud inpå knuten. Förskolan har ca 80 barn och 15 pedagoger varav 4 är förskollärare. Barnen är fördelade på fem avdelningar: två avdelningar för barnen 1-3 år och tre för barnen 3-6 år. Förskolan bedriver en verksamhet utifrån Läroplanen för förskolan (Lpfö 98/16) där omsorg, lärande och fostran på ett lust- och lekfullt sätt bildar en helhet. Ösbydalens förskola har Grön flagg, driver ett viktigt likabehandlings arbete, använder pedagogisk dokumentation, är nyfikna på digitalisering och driver ett eget bibliotek. Tillsammans med Lugnets förskola (som ingår i enheten) har vi möjlighet att kunskapsdela och kollegialt lära tillsammans.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Anna Bjers Giles, förskolechef, 08- 570 474 57. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Dela detta jobb

Förskollärare

Värmdö kommun