forskolejobb.se

Logga

Förskollärare 100% tillsvidare Dunderbackens förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-09

Ansök nu

Förskollärare 100% tillsvidare Dunderbackens förskola

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.


Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.


Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.


Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.
Beskrivning
Dunderbackens förskola finns i östra delen av kommunens centralort.

Den ligger i ett naturskönt område i närhet till större grönområden och runt förskolan finns en blandning av boendeformen.

Förskolan har sex avdelningar och ett tillagningskök, där vår kokerska lagar maten.

På förskolan möts du av spännande hemvister/avdelningar där miljöerna är i ständig utveckling och förändring utifrån barnens intressen. Vi har ateljéer och bibliotek utformade för att stimulera och utmana barns behov av utveckling. Ateljé och bibliotek är mötesplatser för alla barn och pedagoger. Här arbetar du självständigt som pedagog eller tillsammans med vår ateljérista.

Förskolan har två härliga utegårdar.             

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med engagerade kollegor som består av förskollärare, barnskötare, ateljérista/utvecklingspedagog.

Du som förskollärare ansvarar tillsammans med dina kollegor för att den pedagogiska verksamheten kopplat till förskolans läroplan.

Du strävar i ditt arbete mot de mål och riktlinjer som finns i läroplanen för förskolan och bidrar i det kvalitetsarbete som bedrivas på förskolan.

Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare.

Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.

Hos oss får du en möjlighet att arbeta tillsammans med positiva, utbildade pedagoger och en grupp nyfikna, kunskapstörstande barn.

Du kommer att arbeta 40-timmar vecka, vilket innebär att planering, reflektion och möten läggs inom schematiden. Alla pedagoger på Dunderbacken ingår i nätverk där pedagoger tillsammans med ateljérista/utvecklingspedagog ges möjlighet att diskutera pedagogiska mål och ”kullerbyttor” utifrån verksamhetens prioriterade mål.

På förskolan använder vi oss av tecken och bildstöd i vår språkkommunikation. Du kommer att få hjälp att utveckla detta arbetssätt tillsammans med övriga pedagoger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller snart klar med din utbildning och som vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Du skall vara intresserad och öppen för arbeta på en förskola där utveckling är en naturlig del i arbetet.

Som förskollärare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta. Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

 

Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till mig! Vi ser fram emot din ansökan!

 
Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


 

Dela detta jobb

Logga
Förskollärare 100% tillsvidare Dunderbackens förskola

Finspångs kommun