forskolejobb.se

Logga

Förskollärare 100% till Gullvivans förskola

Ort
Utgår

2020-04-06

Ansök nu

Förskollärare 100% till Gullvivans förskola

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Just nu söker vi en ny kollega till förskolan i Rejmyre, är det du?

Är du förskollärare och vill jobba tillsammans med stolta, engagerade och kvalitetsmedvetna kollegor med barnets bästa i fokus?

I Rejmyre har vi påbörjat en resa där vi ser oss som en förskola fast det egentligen från början var 2 förskolor.

Så vi är i dagsläget 1 förskola med 3 avdelningar belägna i 2 olika hus med cirka 600 meters avstånd från varandra. Vi arbetar i åldershomogena barngrupper där de äldsta barnen går i den byggnaden som ligger tillsammans med Rejmyre skola vilket ger barnen en lättare övergång mellan skola och förskola. Varje höst roterar 1 personal med de barn som flyttar upp. Tillsammans vill vi skapa arbetsglädje på jobbet, alla ska vara trygga både barn och personal och vårdnadshavare. För att nå våra mål krävs en tydlig ledning och ett modigt självledarskap. Vi arbetar utifrån att alla är viktiga. Värdegrunden är grunden för allt vårt arbete tillsammans med barnen, i samarbetat mellan kollegor och vårdnadshavare.

Hos oss får barnen möta professionella pedagoger som är intresserade, nyfikna och reflekterande. Vi erbjuder goda lärmiljöer för utveckling och lek och vi tar tillvara på barnens vilja och lust att lära.

Vi använder pedagogisk dokumentation som en naturlig del i arbetet och 1 timme i veckan reflekterar personalen i arbetslaget.

Vi erbjuder arbetskläder.

Profil
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare

Du ska ha goda kunskaper om förskolans läroplan och som förskollärare ansvara för att systematiskt och kontinuerligt följa upp och analysera utbildningen och undervisningen i samarbetet med kollegor.

Du kommer ingå i ett arbetslag som består av 4 kollegor varav 1 är arbetslagledare.

Det finns höga förväntningar på att du är trygg i din yrkesroll och att du har god förmåga att se och bemöta varje barn utifrån dess specifika behov och förutsättningar. Du är med och skapar trygghet genom att vara tydlig med ett medvetet förhållningssätt.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Förskollärare 100% till Gullvivans förskola

Finspångs kommun