forskolejobb.se

Logo

Förskollärare 100%

Företag Solna stad
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Förskollärare 100%

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen
Bagartorps förskoleenhet är en enhet med två förskolor och tre öppna förskolor. Vi är en enhet med ett gott samarbete mellan förskolorna och enheten har haft samma förskolechef sen vi startade, vilket skapat trygghet och stabilitet. Du kommer till en stabil, inarbetad förskola, med barnen i fokus. Vi tar till vara på varandras kompetenser och pedagogerna är i blandade åldrar allt från 22 - 67 år.

Förskolan ligger i Järva staden med närhet till skogen och flera lekparker. Förskolan har en spännande gård med stort utbud av material och miljöer. Från Igelbäckens förskola är det gångavstånd till Överjärva gård, Naturskolan och Mulle Meckparken. Förskolan ligger nära Ulriksdals station, en promenadväg på 10 minuter från stationen eller en busstur på 5 min.

Igelbäckens förskola är en mångkulturell förskola som har tre yngre avdelningar och två äldre avdelningar. På de yngre avdelningarna är det 11 barn i ålder 1-3 år och 2 pedagoger och på de äldre avdelningarna är det 20 barn i åldern 3-5 år med 3 pedagoger. Vi arbetar utifrån läroplan Lpfö 18, Solna Stads veksamhetsplan och Plan mot kränkande behandling och diskriminering och är certifierade med Grönt Flagg. 

Maten levereras från Sodexo och vi äter pedagogisk lunch.

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedagogiska verksamheten på avdelningen, och tillsammans med övriga förskollärare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Som förskollärare kommer du ingå i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar). 

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden. 

Vårt erbjudande
Vi erbjuder glada, positiva och ambitiösa kollegor, som arbetar för ett gott arbetsklimat och en bra arbetsmiljö. Tillsammans skapar vi de bästa möjliga förutsättningarna för våra barn och vi har alltid barnen i fokus. Du får tillgång till arbetskläder, äta pedagogisk måltid och friskvårdsbidrag.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Rektor Madelaine Hagström 08 746 15 95 eller mai: madelaine.hagstrom@solna.se

Facklig kontaktperson är Kristina Karhunen LF 08- 746 10 00.

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid 100 % på en yngreavdelning med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 4 augusti 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Förskollärare 100%

Solna stad