forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förskolepedagog till Förskolor Tallboda, Ekängen

Ort
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Förskolepedagog till Förskolor Tallboda, Ekängen

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Enligt läroplanen är förskolans och pedagogernas uppdrag att ”stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet”.  

Som förskolepedagog ska du ha kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du ska följa de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidra till att genomföra förskolans uppdrag. I rollen som förskolepedagog i förskolan ska du utifrån den egna specifika ämneskompetensen – exempelvis dramapedagogik, psykologi eller beteendevetenskap - bidra till att utveckla verksamheten så att läroplanens mål och intentioner uppfylls.

Förskolepedagoger i förskolan är delaktiga i planering och ska genomföra de målstyrda processerna och undervisningen så att:

  • omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet, 

  • genomförandet utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig, 

  • spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen, och 

  • pedagogiskt innehåll och miljöer inspirerar till utveckling och lärande och utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet. 

I din roll som förskolepedagog ingår även att föra fortlöpande samtal med barnens vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomföra utvecklingssamtal. 

Din arbetsplats

Förskolorna i område Ekängen/Tallboda består för närvarande av sju förskolor belägna både i Ekängen och Tallboda. Förskolorna arbetar utifrån ett projekterande arbetssätt där projekten drivs med utgångspunkt i barnens intresse och förskolans styrdokument. Vi arbetar i mindre barngrupper för att alla barn ska få bli sina bästa jag. Vårt mål är att alla barn på våra förskolor i Ekängen/Tallboda ska få vistas i en förskolemiljö som är rolig, trygg och lärorik. I vårt område arbetar vi systematiskt med bemötande, kommunikation och feedback för att främja en bra arbetsmiljö. Specifikt för vårt område är närheten till skog och vatten, vilket ger rika tillfällen för naturupplevelser och utforskande. Våra förskolor har stora gårdar som lockar till lek och lärande.

Förskolorna i området är i varierande storlek men gemensamt på alla våra förskolor är att vi ser samarbetet mellan avdelningarna/baserna som väldigt viktigt för att alla barn och medarbetare ska känna trygghet med varandra.

Du som söker

Du som söker har en genomförd eftergymnasial utbildning (60 HP) inom relevant område, såsom pedagogik och beteendevetenskap eller annan utbildning inom motsvarande ämnen som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Det är önskvärt att du har tillägnat dig erfarenhet av arbete inom förskola.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. I din roll som förskolepedagog är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 10419

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Förskolepedagog till Förskolor Tallboda, Ekängen

Linköpings kommun