forskolejobb.se

Heltid
Tillsvidare
Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kom och jobba hos oss!

Är du en erfaren förskolechef som söker en arbetsplats där man jobbar nära varandra i en liten organisation med trivsam atmosfär? 

Föräldrakooperativet Myggan bedriver förskola och fritidshem sedan 1994, vi är en ideell förening utan enskilt vinstintresse och vi har i dag 7 medarbetare. Vår vision är att erbjuda en miljö som är trygg och familjär, som kan utveckla barnens språk, matematikkunskaper, naturkunskaper och teknikkunskaper, allt enligt läroplanen. Vi stävar efter att barnen ska ha en hemlik miljö om dagarna. Förskolan är belägen i en villa med trädgård, centralt i Tärnsjö, nära friluftsområden och vår kock serverar hemlagad mat.

I verksamheten har vi idag en förskoleavdelning om 20 barn samt ett fritidshem med 17 barn. Vi tror att vår miljö, där barnen får umgås i blandade åldrar, stimulerar till en nyfikenhet och ett lärande som de har nytta av för livet. Vidare har vi möjlighet att dela in barnen i små mer ålderskategoriserade grupper för pedagogiskt arbete eller utflykter. 

Nu söker vi ny förskolechef på 100 %.

Arbetsuppgifter

I rollen som förskolechef ansvarar du för verksamheten och dess kvalitet, medarbetare och dess givna budget. Du är chef och ledningsansvarig och har det direkta ansvaret för verksamhetens kvalitet, enligt skollagen och läroplanen. Som pedagogisk ledare ansvarar du för förskoleverksamhetens utveckling och har en nyckelroll i arbetet med att nå verksamhetsmål och att bedriva en verksamhet som möter barnens behov. 

Som förskolechef verkar du särskilt för barn, föräldrar och medarbetares delaktighet och inflytande i verksamheten. Verksamheten ska, under din ledning, utformas med utgångspunkt i vetenskap och beprövad erfarenhet med syfte att skapa barnens bästa förskola. 

Förskolechefen har ett nära samarbete med huvudman och ekonomiansvarig.

 Tjänsten är på 100 % uppdelad på ca 50 % administrativt arbete och 50 % i barngrupp och vi ser gärna att du kan börja så fort som möjligt. Detta är en tillsvidaretjänst med provanställning i 6 månader. 

Profil

Är du utbildad förskollärare? Har du gått rektorsutbildningen och har några års erfarenhet av att arbeta som förskolechef? Är du en erfaren chef med ansvar för flera medarbetare? Då kan du vara den vi söker!

Vi söker dig som känner dig trygg i ditt ledarskap och har god människokännedom. Du är bra på att entusiasmera medarbetare och att följa upp arbetet. Som person är du nytänkande, delaktig och prestigelös. Du är trygg i dig själv och kan ta obekväma beslut samt ser glädjen i ditt arbete och vill driva utvecklingen framåt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Skicka in cv och ett personligt brev. Rekrytering sker fortlöpande.

Arbetslivserfarenhet
Förskolechef, 5 års erfarenhet eller mer (Krav)

Utbildning
Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning (Krav)

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Förskolechef föräldrakooperativet Myggan

Ansök nu

Dela detta jobb