forskolejobb.se

Barnskötare till naturnära förskolor

Företag Trosa kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-25

Ansök nu

Barnskötare till naturnära förskolor

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

UPPDRAG

Vi arbetar för en hälsosam och stressfri förskola där barnen kan utvecklas i lugn och ro utifrån sina egna förutsättningar. Tallbacken och Björkbacken ligger i centrala Trosa och har samtidigt skogen precis runt hörnet. Skogen är en välbesökt plats av förskolebarnen och där bedrivs en hel del aktiviteter. Rörelse, gymnastik och fysisk aktivitet ingår i vår dagliga verksamhet. 

Ditt viktigaste uppdrag är att tillsammans med dina kollegor bidra till omsorg, utveckling och lärande för barnen. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande. Du är en viktig spelare i arbetslaget för att tillsammans se till att läroplanens mål uppfylls.

Vi kan erbjuda dig en mycket spännande kompetensutveckling, likvärdigt för alla våra förskolor, bland annat genom kollegialt lärande kopplat till aktuell forskning och gemensamma föreläsningar. Du får också kostnadsfria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag samt tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter. 

Det finns en barn- ochelevhälsa kopplad till förskolan med stöd till arbetslagen av en specialpedagog. 

KOMPETENS

Vi söker dig som har ett inre lugn och en vilja att ge varje barn de bästa förutsättningarna för att utveckla hela sin personlighet. Vi är ofta utomhus, så vi ser gärna att du gillar att vara ute i skog och mark.

Du är/har:

  • utbildad barnskötare
  • data- och bildhanteringskunskap
  • väl insatt i förskolans läroplan

Vi ser det som meriterande om du är/har:

  • erfarenhet av teckenstöd (TAKK)
  • bekant med smartboards/plattor
  • intresse av naturvetenskap och teknik

Vi vill att du ska kunna använda dina erfarenheter och din kompetens för att bidra till en spännande, stimulerande pedagogisk miljö där barnet är i fokus. Arbetet ska utgå från en helhetssyn på barnets utveckling där lek och lärande har en stor betydelse. Vi förväntar oss ett professionellt samarbete och bemötande med föräldrar i olika forum.

Som person bör du vara initiativrik, ansvarstagande, ha god samarbetsförmåga och humor. 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Tillträde: 2 januari 2020

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare.

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till flera av våra förskolor i Trosa. Förskolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME).

Läs mer om våra förskolor här.

Kontakt:
Lena Agartson, Tf rektor
0156-521 23 eller 070-33 62 135
lena.agartson@trosa.se

Dela detta jobb

Barnskötare till naturnära förskolor

Trosa kommun