forskolejobb.se

Logga

Barnskötare till Gröna Lundsförskola

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-15

Ansök nu

Barnskötare till Gröna Lundsförskola

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

GRÖNA LUNDS FÖRSKOLA bildar tillsammans med Stamvägen och Brunna förskola en enhet.
Vi är en spännande arbetsplats med inspirerande miljöer som ständigt utvecklas tillsammans med barnen.
På våra förskolor arbetar vi utifrån tanken att "det vi förstärker blir det mer av". Vi tror på att "barn gör rätt om de kan" och ingår i en kommunsatsning där vi handleds utifrån Ross W. Green " Collabroative and Proactive solutions" som bygger på samarbetsbaserad problemlösning mellan barn och vuxna.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Det går en röd tråd genom Ekerö kommuns förskolor – med aktiva nätverk delar vi med oss, samarbetar och jobbar från samma grund och tänk. Tillsammans utvärderar och applicerar vi de bästa och viktigaste metoderna för våra barn. Din ambition att utvecklas behövs för att vi ska kunna fortsätta ge barnen rätt förutsättningar. Därför uppmuntrar vi fortbildning och förväntar oss att du är öppen och nyfiken på nya angreppssätt och metoder.

Vi söker en barnskötare till Gröna Lund förskola.
Nu söker vi dig som vill ge våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas till kreativa och trygga individer. Du är en barnskötare och ser utmaningar och glädje i att arbeta med våra barn. Vi söker pedagog som har förmåga att möta varje barns behov och med ett engagemang strävar efter att skapa lekfulla, utmanade och stimulerande projekt samt lärmiljöer.

Våra fokusområden just nu är:
Lärande och undervisning i förskolan- Vad betyder undervisning för oss? Här är vi tillsammans i olika studiegrupper där det kollegiala lärandet mellan oss pedagoger står i fokus.
Digitalisering i förskolan- Vi är en enhet där digitala verktyg är en naturlig del av vår verksamhet, men behöver hela tiden utveckla och fördjupa våra kunskaper inom ämnet. Detta gör vi på våra arbetsplatsträffar med stöd av vår IKT- pedagog på enheten.
Cps- Samarbetsbaserad problemlösning mellan barn och vuxen.
Alla pedagoger har egna Ipads som tekniska hjälpmedel som underlättar för dokumentation och reflektion, detta med hjälp av förskoleappen som verktyg. Vi är en enhet som är omvärldsspanare och som hela tiden arbetar för att vår verksamhet ska ge barn och pedagoger en värdefull vardag.Vi har arbetsplatsträffar med fokus på pedagogiska diskussioner samt avsatt tid för planering och reflektioner. Kommunen erbjuder olika nätverk för våra pedagoger, där det ständigt sker kompetensutveckling.På våra förskolor arbetar vi utifrån tanken att" det vi förstärker blir det mer av". Vi lär i alla sammanhang där glädje, trygghet, nyfikenhet och utforskande får vara viktiga komponenter. Våra förskolor är grön flagg- certifierade och vi fortsätter hela tiden att utveckla vårt miljöarbete tillsammans med barnen där deras nyfikenhet och intresse får ha fokus. Vi är en spännande arbetsplats med inspirerande miljöer som ständigt utvecklas tillsammans med barnen.  Vi arbetar med Förskoleappen som dokumentations/kommunikationsvertyg.
Känns detta spännande och är du sugen på att arbeta tillsammans med ett gäng drivna pedagoger så sänd en ansökan till oss via länken.

Kvalifikationer
För att klara av uppdraget ska du:
• Ha förmåga att samarbeta, vara lyhörd och kunna ta egna initivativ.
• Har erfarenhet av att arbetat med barn eller liknande socialt arbete.

Vi ser gärna att du har barnskötarutbildning

Tillträde: 2020-01-07 eller tidigare enligt överenskommense
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare/visstid

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Linda Borg

Rektor Förskola

08-124 571 98

Dela detta jobb

Logga
Barnskötare till Gröna Lundsförskola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen