forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Barnskötare till förskolor Ljungsbro/Vreta kloster

Ort
Utgår

2022-10-05

Ansök nu

Barnskötare till förskolor Ljungsbro/Vreta kloster

Om arbetsplatsen

Vi söker nu barnskötare till flera av våra förskolor i Ljungsbro/Vreta kloster förskolor! 

Ljungsbro/ Vreta klosters förskolor är ett naturnära område som använder den fina skog-, vatten- och hagmiljön i vår dagliga utbildning med barnen. Våra förskolor erbjuder en  välutrustad miljö, både inomhus och ute på våra förskolegårdar. Tillsammans har vi utformat goda arbetsformer för att ge leken en central plats på förskolan. Här är vi närvarande i barnens lek och låter leken breda ut sig i både tid och i miljön.

Hos oss arbetar vi i arbetslag och i barnskötarnätverk för att ge dig möjligheter att fördjupa och bredda kunskaperna i din barnskötarprofession.

Förskolorna i Ljungsbro/Vreta kloster är en mötesplats där alla blir sitt bästa jag!

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är förskolans och pedagogernas uppdrag att ”stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet”.  

Som barnskötare har du kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidrar till att genomföra förskolans uppdrag.

Som barnskötare i förskolan är du delaktig i planering och genomföra de målstyrda processerna och undervisningen så att

  • omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet, 

  • genomförandet utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig, 

  • spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen, och 

  • pedagogiskt innehåll och miljöer inspirerar till utveckling och lärande och utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet.

I din roll som barnskötare ingår även att föra fortlöpande samtal med barnens vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomföra utvecklingssamtal.  

Kvalifikationer

Du som söker har ha en genomförd gymnasie- eller vuxenutbildning inom Barn- och fritidsprogrammet, med relevant inriktning. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola. Vi ser gärna att du har erfarenhet i och kunskap kring att arbeta med digitala verktyg tillsammans med barnen samt att du tidigare arbetat med estetiska uttrycksformer i förskolans verksamhet.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: 3 st tillsvidareanställning, 2 st visstidsanställning till och med 2023-06-30

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 5

Ref. nr: 10101

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Barnskötare till förskolor Ljungsbro/Vreta kloster

Linköpings kommun