forskolejobb.se

Logo

Barnskötare till Brunnsäng-Grusåsen

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-06

Ansök nu

Barnskötare till Brunnsäng-Grusåsen

En dag på jobbet
Vi söker barnskötare till Oxelgrenshagens förskola, en förskola som startar i januari. Förskolan kommer att ha sina lokaler i en paviljong i Oxelgrenshagen.
Tillsammans i ditt arbetslag arbetar du utifrån ett projekterande arbetssätt genom pedagogisk dokumentation. Du kommer att arbeta i ett dokumentationsverktyg och våra pedagogistor handleder arbetslagen både i reflektion och i praktiken på avdelningarna. Du kommer att arbeta i en ateljékultur där vi lägger stor vikt vid estetiska uttryckssätt och använder oss av fyra T:n som ledord: Tilltalande, Tydligt, Tillgängligt och Tillåtande.
Vi arbetar språk- och kunskapsutvecklande och för en hållbar utveckling, både ur ett ekologiskt och socialt perspektiv.
 
Vem är du?
Krav:
- Du har en 3-årig barn- och fritidsutbildning från gymnasiet eller en utbildning som barnskötare på minst 1300 poäng i pedagogiska ämnen.
- Du har god svenska i tal och skrift.
 
Meriterande:
- Är att du även arbetat som barnskötare några år.
 
Personliga egenskaper
- Du är professionell
- Du är ansvarstagande och engagerad
- Du är aktiv och i nära samspel med barnen när du arbetar.
 
Vi erbjuder dig
- Handledning genom våra pedagogistor
- Intern kompetensutveckling
- Arbetskläder
 
Om oss
Våra värdeord i Brunnsäng-Grusåsen förskoleområde är välkomnande, kreativitet, delaktighet och glädje. Som barnskötare vill vi att du verkar utifrån dessa ord.
Gå gärna in på Instagram; pedagogistor_bg. Där synliggör vi verksamheten i Brunnsäng-Grusåsen.
 
Välkommen till oss!
Från årsskiftet kommer Brunnsäng Grusåsen förskoleområde att ha nio förskolor där vi gemensamt arbetar utifrån ett övergripande undersökningsområde:
”Barn i Brunnsäng Grusåsen – tillsammans för en hållbar framtid”.
 
Välkommen med din ansökan!
Södertäljes kommunala förskolor har en gemensam verksamhetsidé som innebär att vi speglar vår verksamhet mot Reggio Emilias filosofi. I Södertäljes kommunala förskolor innebär speglingen mot Reggio Emilias filosofi ett särskilt ställningstagande för förskolan som en demokratisk mötesplats där barnen ska ges möjlighet att påverka samhället och utveckla det medborgarskap de redan har. Vi har tagit ställning för förskolan som en plats för socialisering där lek, glädje, utmaningar och estetiska upplevelser är förutsättningar för lärande och utvecklandet av barns förmågor och kunnande. På förskolan ska vi gemensamt skapa en känsla av sammanhang hos individen i relation till sin närmiljö och dess historia.
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Barnskötare till Brunnsäng-Grusåsen

Södertälje kommun – Utbildningskontoret