forskolejobb.se

Logga

Barnskötare till Björkkullens förskola

Företag Vimmerby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-02

Ansök nu

Barnskötare till Björkkullens förskola

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad för andra människor? Då är du välkommen att söka tjänsten hos oss på ! Vi arbetar tillsammans för att våra barn ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer.

Om förskolan

Björkkullens förskola ligger i Södra Vi och består av fyra avdelningar. Avdelningarna Tummetott, Vickevire och Slickepott har barn i åldrarna 1-4 år. Den fjärde avdelningen Tallkottarna, som är en femårsverksamhet, är placerad i skolan och det är eventuellt även där denna tjänst som barnskötare kommer att ha sin placering. 

Björkullens förskola har en fantastisk utegård där barn och pedagoger spenderar mycket tid tillsammans, och därför är vårt motto "kläder efter väder". Här på förskolan strävar vi efter att varje barn ska känna glädje, lust och trygghet i vår verksamhet. Vi utgår från fantasi och lek där våra pedagoger tillsammans med barnen skapar miljöer där lek och fantasi ges näring. Vi ser därför den fria leken som en viktig del av vardagen i förskolan; att den fria leken spelar en stor roll för att kunna erbjuda våra barn positiva och trygga miljöer. Genom leken stimuleras barnens nyfikenhet och lärande.

Ditt nya jobb

Som barnskötare i förskolan är du delaktig i planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet på din arbetsplats. Du är väl insatt i förskolans läroplan och bidrar till att dess mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du följer de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidra till att genomföra och uppfylla förskolans uppdrag. Din uppgift är att skapa de bästa möjligheterna för att barn, föräldrar och kollegor ska trivas och känna sig trygga i förskolans verksamhet. Vi som arbetar i förskolan tror på det kompetenta barnet med en inneboende vilja att upptäcka, uppleva och lära sig. Genom lek och lustfyllt lärande vill vi stimulera och bevara barnens naturliga nyfikenhet. Vi vill ge dem tid och utrymme till att tänka och reflektera själva, samt ta tillvara på deras lust att lära. Vi lägger därför stor vikt vid skapa förutsättningar för alla barn att utvecklas och lära.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 

  • är utbildad barnskötare, eller som har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

  • är ansvarstagande

  • har god samarbetsförmåga

  • agerar tryggt och stabilt

  • har en positiv inställning

  • är kreativ och lyhörd

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i förskoleverksamhet. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Att ha körkort och tillgång till bil kan vara en fördel i och med att förskolan ligger i Södra Vi. 

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 2021-08-09
Antal lediga befattningar: 1 

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-05-02
Urval och intervjuer kommer att påbörjas efter sista ansökningsdatumet.   

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Jennie Viberg

Rektor

0492-76 96 21

jennie.viberg@vimmerby.se

Dela detta jobb

Logga
Barnskötare till Björkkullens förskola

Vimmerby kommun