Barnskötare sökes till förskolor i Lindängen-/ Gånglåtenområdet

 

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar

Förskolorna på Lindängenområdet inklusive Gånglåten och Kastanjegården-områdena, planerar att öppna upp fler avdelningar under våren. Därför söker vi nu engagerade barnskötare som vill skapa barnens bästa förskola till förskolor i tre stycken förskoleområde i utbildningsområde söder. De nya avdelningarna kommer att bestå av personal från ordinarie verksamheter samt visstidsanställningar. Vi kommer därför att kunna erbjuda vikariat både på de avdelningar som öppnar upp men också på ordinarie avdelningar. Det finns alltså möjlighet att arbeta med barn i alla åldrar. Eftersom vi vill skapa de bästa arbetslagen samarbetar vi med rekrytering. 

Vi använder oss av pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg och det finns gott om möjligheter till kollegialt lärande. Nyfikenhet på barnets utforskande är pedagogens viktigaste egenskap. Våra pedagoger värdesätter projekterande förhållningssätt, barns rätt till estetiska uttrycksformer och hundraspråklighet. 

Lindängen är beläget i södra delarna av Malmö. Området har många stora grönytor och en hel del ny, spännande byggnation. Barnen älskar att utforska ”vulkanen” vid Lindängelund, parken vid Katrinetorp eller amfiteatern på Högaholm och att hälsa på djuren på Almvik. Till området finns även mycket bra bussförbindelser.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. 

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. 

Samarbete sker inom de tre olika förskoleområdena söder 4, söder 5 och söder 6. Du bör därför vara öppen för att möta många pedagoger i ett kollegialt lärande.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. 
• Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. 
• Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. 

För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: 
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. 
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. 
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt. 
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. 

Vi söker enbart medarbetare som vill arbeta med alla åldrar. Även om man i nuläget arbetar med yngre respektive äldre barn förutsätter vi att man vill arbeta med alla åldrar och är beredd på det. 

Vi vill också att du som medarbetare är intresserad av att samarbeta både inom den egna förskolan och inom förskoleområdet. 

Erfarenhet av Reggio Emilia-inspirerat eller projektinriktat arbetssätt är meriterande. Likaså är det meriterande med en kreativ ådra. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde löpande under våren. 

Antal platser: 10
 

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-25

Referensnummer: 172-2481

Kontaktpersoner

 • Kathrine Haugland
 • Förskolechef - semester 3/1-8/1
 • 0721-82 64 11
 • Katharina Lindhe
 • Förskolechef
 • 0734-08 96 68
 • Marina Karlsson
 • Förskolechef - semester 5/1-17/1
 • 0766-33 10 93
 • Sara Dahlberg
 • Biträdande förskolechef
 • 0709-458854

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på 
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ 

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För mer information: http://www.malmo.se