forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Barnskötare Raoul Wallenbergförskolan Vega

Ort
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Barnskötare Raoul Wallenbergförskolan Vega

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att skolans verksamhet på ett positivt sätt ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

RWS består idag av nio förskolor och sex grundskolor i Bromma, Ekerö, Haninge, Lidköping, Mariehäll, Sigtuna, Skokloster, Skövde, Solna och Uppsala. Med vårt utvecklingsarbete strävar vi efter att skapa framstående verksamheter. Målet är givetvis att på bästa tänkbara sätt rusta våra barn och unga för framtiden. För oss är det en framgång för lärandet att inkludera fysisk aktivitet i verksamheten.

Vi söker nu en erfaren och ambitiös barnskötare som drivs av viljan att göra positiv skillnad och som vill utveckla förskolan mot ökad kvalité. Varje arbetslag består av förskollärare och barnskötare som driver och utvecklar sin egen avdelnings samt hela förskolans verksamhet framåt. Vill du arbeta i nya fräscha lokaler, kunna vara delaktig i uppbyggnaden av det pedagogiska arbetet och få möjligheten att utveckla dig själv som pedagog då är det här rätt förskola för dig.

Vem är du?

Vi söker dig som är behörig barnskötare vilket innebär att du har genomfört Barn- och Fritidsprogrammet eller på annat sätt utbildat dig till barnskötare.

Arbetsuppgifterna innebär att du tillsammans med kollegor arbetar målinriktat, planerar, genomför och utvärderar verksamheten enligt gällande styrdokument och företagets värdegrund. Vi lägger stor vikt vid din personlighet, lyhördhet samt din förmåga till god kommunikation med barn, föräldrar samt kollegor. Goda kunskaper i engelska och IKT samt erfarenheter av pedagogisk dokumentation är meriterande.

Genom att arbeta i spännande projekt som utvecklas genom pedagogisk dokumentation och stödjande lärmiljöer driver vi vår utveckling framåt. Du som barnskötare ska vara delaktig i både förskolans och avdelningens pedagogiska planeringar, utvärderingar och analyser. Tillsammans med ditt arbetslag ska ni löpande informera vårdnadshavare om barnens utveckling och lärande enligt förskolans läroplan. Goda möjligheter för personlig utveckling finns.

Du tror på att barn kan och vill och du har förmågan att individanpassa verksamheten. Du ser till att barnen får rikliga möjligheter att utveckla sina karaktärer och förmågor. Du har ett tillåtande förhållningssätt som skapar lugn och trygghet i barngruppen. Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet samt att skapa en kreativ miljö där barnen kan utforska och utmanas. Du är en medforskande pedagog som undersöker tillsammans med barnen och är nyfiken på barnens lärande och utveckling. Du bemöter barn och vuxna med respekt och ser ditt uppdrag som världens viktigaste arbete. Du tycker det är viktigt att barnen får ha ett inflytande och vara delaktiga i utbildningen och tar tillvara på barnens reflektioner och hypoteser. Du tycker det är viktigt att barnen får arbetsro genom rutiner och struktur och bidrar till en positiv arbetsmiljö.

Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och tänker att ”här får jag, här kan jag, här utmanas jag. I ditt arbete ingår det att förstå sitt uppdrag och vara införstådd i läroplanen. Du ska, tillsammans med förskollärare och övriga kollegor, se till att verksamheten svarar mot rådande styrdokument och beslut. I din roll bör du därför vara lösningsfokuserad och flexibel, ha lätt för att samarbeta och dela med dig av goda erfarenheter, samt vara självständig.

Meriterande:

  • Stor egen drivkraft med förmågan att se möjligheter

  • Mål- och resultatinriktad

  • Flexibel och stresstålig

  • IKT kunskaper

  • Arbetat systematiskt med pedagogisk dokumentation

Vi erbjuder dig:

·       Arbetskläder

·       Friskvårdsbidrag

·       Schemalagd reflektionstid med arbetslaget

·       Schemalagt individuell planering

·       Pedagogisk handledning

·       Hälsoinspiratör

·       Kollegialt lärande

·       Pedagogiska måltider

Tjänsten som barnskötare är på 100 eller 87,5% (40 alt 35 tim/veckan). Det är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader och med tillträde så snart som möjligt.

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på www.raoulwallenbergskolan.se

Facebook: Raoulwallenbergförskolorna Vega

Instagram: rwf_vega

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Din ansökan vill vi ha senast 28 November 2022. Vi behandlar ansökningar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta rektor för förskolan Caroline Ottebjer, 076- 113 16 24,  caroline.ottebjer@raoulwallenbergskolan.se

För att arbeta inom förskola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Dela detta jobb

logga
Barnskötare Raoul Wallenbergförskolan Vega

Raoul Wallenbergskolorna AB