forskolejobb.se

Årikets förskola

Vår mobila enhet söker dig som har bussförarutbildning och är barnskötare! Hos oss får du möjlighet att vistas ute i naturen året runt. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Uppsala Kommun har 5 förskole bussar.
Årikets förskola samt den mobila avdelningen bedriver sina verksamheter i mindre lärgrupper. Då kan vi bättre tillgodose att varje barn får inflytande över sitt eget lärande. I lärgrupperna har vi projektarbeten utifrån barnets behov och intressen. Den mobila verksamheten bedrivs mellan kl. 9.00 då vi åker från förskolan tills vi är tillbaka 15.00. Övrig tid är barnen på förskolan.
Lärmiljöerna på förskolan erbjuder barnen mötesplatser som inbjuder till kommunikation, samarbete och grupplärande. Det sker en progression i miljöerna då vi arbetar i åldersnära grupper. Vi har en väl utvecklad organisation med utvecklingsgrupp och utvecklingsgruppsledare. Vi arbetar i ett projekterande och utforskande arbetssätt med pedagogisk dokumentation som grund för reflektion och fortsatt utveckling. Som stöd i detta arbete har vi en väl utvecklad modell för dokumentation.

På den mobila enheten är verksamheten utomhus varje dag.
Vi har fyra studiedagar per år och utöver det erbjuds rikliga möjligheter till fortbildning både externt och inom ramen för den egna verksamheten.

Läs mer om förskolan här (https://ariketsforskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Tillsammans med förskollärare samarbetar du med planering, genomförande, uppföljning och utveckling av verksamheten. Du skall arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet och miljö där barnen står i centrum. Du arbetar så att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Du ska vara väl förtrogen med styrdokumenten samt ha förmåga att omsätta dem i praktiken. Till din hjälp har du kollegor och rektor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har barnskötarutbildning eller likvärdig utbildning. Ett krav är att du har busskörkort. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med projekterande arbetssätt och pedagogisk dokumentation. Även erfarenhet av uteverksamhet är meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och du har goda IT-kunskaper. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att använda digitala verktyg i utbildningen tillsammans med barnen.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maria Ahlgren, rektor, 018-727 45 85 (#)

Facklig företrädare: Kommunal 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Barnskötare med bussförarutbildning

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Dela detta jobb