forskolejobb.se

Barnskötare, Eldslösa förskola

Företag Mjölby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-22

Ansök nu

Barnskötare, Eldslösa förskola

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara med och utveckla en förskola som bidrar till optimalt lärande för varje barn både kunskaps- och känslomässigt?

Eldslösa förskola ligger i ett lugnt område nära skog och natur. Förskolan har plats för cirka 120 barn på sex avdelningar: Orange, Röd och Gul för barn 1-3 år, Grön, Blå och Lila för barn 3-5 år.

Vårt förhållningssätt genomsyras av ett respektfullt bemötande och tilltro till individens egna resurser och kompetens och att alla ska känna en varm atmosfär. Vi arbetar med att barnen ska tränas på att ta ansvar och vara delaktiga i verksamheten. Vi planerar verksamheten efter de fyra områdena språk, matematik, teknik och natur. Fokus ligger just nu lite tyngre på språk och den pedagogiska miljön.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet ingår att leda, motivera och stimulera barnen i deras utveckling. Du arbetar med att motivera och stimulera barnen att utvecklas utifrån deras egna förmågor och intressen och för att få en lärorik, trygg och rolig förskola. Arbetet utförs utifrån läroplanen för förskolan samt de övriga styrdokument som reglerar verksamheten. Tillsammans med de övriga pedagogerna i arbetslaget ska ni skapa möjligheter för barnen att utvecklas.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet.

För uppdraget krävs empati, god och professionell kommunikativ förmåga både mot barn och vuxna, samt viss kulturförståelse. Som person har du en positiv människosyn, besitter en stor social kompetens och är serviceinriktad. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, kollegor och föräldrar. Du är ansvarstagande, flexibel och lyhörd. Du har förmågan att se barnens olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.
För att få arbeta inom förskola måste du enligt lag lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi erbjuder dig att arbeta tillsammans med kompetenta pedagoger som har barnens bästa i fokus och med läroplanens värderingar som grund för vår dagliga verksamhet.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Barnskötare, Eldslösa förskola

Mjölby kommun