forskolejobb.se

Logo

2 Lärare inriktning fritidshem, Värnaskolan

Ort
Utgår

2020-04-14

Ansök nu

2 Lärare inriktning fritidshem, Värnaskolan

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.se

Hofors Kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och tända ett livslångt lärande. Bland våra framgångsfaktorer märks kollegialt lärande, personalcoachning, god tillgång på studiehandledare på modersmål och ett väl fungerande elevhälsoarbete. Alla nyanställda och vikarier inom förskola/skola får delta i introduktionsprogram. En omfattande satsning på IKT pågår, vilket bland annat innebär att alla elever får tillgång till en egen surfplatta.

Värnaskolan i Hofors är en F-3 skola. Skolan består av ca 180 elever, tre arbetslag och två fritidshem. Den är vackert belägen med skogen inpå knuten. Stämningen på skolan är mycket god och kännetecknas av bra sammanhållning, samarbete och framåttänkande. Du kommer att växa i yrket och utvecklas på en mycket trevlig arbetsplats, där vi värdesätter och efterlever ett tydligt ledarskap på alla nivåer.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer arbeta utifrån fritidshemmets styrdokument där du ska planera, genomföra, utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet på fritidshemmet. Du uppskattar att arbeta tillsammans i arbetslag. Du ser och förstår att vi strävar efter att skola och fritidshem ska komplettera varandra. Vi ser gärna att du är intresserad av friluftsliv, musik, dans och drama. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och du är en positiv och tydlig ledare, som har förmåga att lägga fokus och energi på sådant som går att påverka.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare/fritidspedagog med behörighet att undervisa i fritidshem.

Du är lyhörd för teorier och framsteg inom skolforskning, har ett öppet och nyfiket förhållningssätt till vad som gör skillnad och ger skolan framgång.
Du är trygg och skicklig, men samtidigt insiktsfull om din roll i lärprocessen.
Du är flexibel, lätt att samarbeta med, samt bra på att möta elever, kollegor och föräldrar. Det är av stor vikt att kunna skapa trygghet och förtroende mot såväl kollegor, elever och föräldrar, du är en person att lita på. Du är en positiv person och har fokus på att se möjligheter.
Du är trygg och stabil i ditt ledarskap.

ÖVRIGT
OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
2 Lärare inriktning fritidshem, Värnaskolan

Hofors Kommun, Barn och utbildning