forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. 

Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! 

Förskoleförvaltningen kommer att ha fem specialpedagogiska team som arbetar operativt med verksamhetsutveckling i respektive förskoleområde. Teamen arbetar på uppdrag av förskolecheferna med handledning, konsultation och kompetensutveckling av medarbetare och som professionell förebild i den pedagogiska verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som teamledare för ett specialpedagogiskt team innebär att du kommer att: 
• Leda och samordna teamets insatser på områdets förskolor 
• Vara arbetsledare för verksamhetsnära specialpedagoger 
• Fördela uppdrag utifrån inkomna behovsanmälningar 
• Samordna ansökningar om tilläggsbelopp 
• Följa upp och kvalitetssäkra de specialpedagogiska insatserna 
• Kartlägga den specialpedagogiska kompetensen 
• Hålla dig uppdaterad med aktuell forskning 
• Föra dialog med förskolornas ledningsgrupper angående behov av specialpedagogiska insatser 
• Samordna och planera kompetensutvecklingsinsatser för pedagoger på förskolorna, i samarbete med förskolechefer och verksamhetsnära specialpedagoger 
• Ha ett nära samarbete med Förskoleförvaltningens psykologteam samt pedagogiska utvecklingsteamet 
• Upprätthålla och utveckla relevanta kontakter med interna/externa aktörer som t.ex. habiliteringen, logopeder m.m. 
• Arbeta operativt gentemot områdets förskolor 
• Ansvara för att följa upp utvecklingsbehov inom det specialpedagogiska området för att på så vis tillgodose specialpedagogernas och områdets kompetensutvecklingsbehov.

Kvalifikationer

Du har en specialpedagogisk examen med en flerårig arbetslivserfarenhet som specialpedagog. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap och teamarbete. Påbyggnadsutbildningar inom området och erfarenhet inom olika specialpedagogiska områden är också ett plus. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. 

Du är utvecklingsinriktad, relationsskapande med en god samarbetsförmåga, lyhörd/empatisk och självständigt tänkande med förmåga att ta beslut.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så fort som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!
Antal platser: 3

Ansökan

Ansök senast: 2016-08-14
Referensnummer: 172-1535

Kontaktpersoner

  • Tjänstgörande utbildningschef
  • Förskoleförvaltningen
  • 040-349797

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på 
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ 

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Logo

Teamledare till specialpedagogiska teamen i Förskoleförvaltningen

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb