forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

FÃ¥ jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Håbo kommun är en attraktiv tillväxtkommun i Mälardalsregionen.

Vi värdesätter våra medarbetares bidrag till verksamheternas utveckling.

I kommunen finns ett hundratal olika yrken, alla med fokus på att leverera god service och professionella välfärdstjänster till våra medborgare.

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Håbo kommun!

Barn- och utbildningsförvaltningen har ansvaret för verksamheterna inom förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, kommunens elevhälsoenhet samt gymnasie- och vuxenutbildning.

Barn- och elevhälsoenheten har ett uppdrag som omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser för barn och elever från förskola till och med gymnasiet inom de kommunala verksamheterna. Uppdraget innebär först och främst ett förebyggande och hälsofrämjande arbete för att skapa miljöer som främjar barns och elevers lärande, utveckling och hälsa. 

Barn- och elevhälsoenheten har en rådgivande och konsulterande roll på individ-, grupp- och organisationsnivå. Enheten består av ett förskoleteam och ett skolteam med ett skoldatatek med central placering, samt kuratorer och skolsköterskor med placering på kommunens skolor. Till enheten hör även ungdomscoach som arbetar med kommunens aktivitetsansvar. Förskoleteamet består av två specialpedagoger samt tre team med två förskollärare/coacher i varje team. Teamen har i uppdrag att på olika sätt ute på förskolorna stödja förskolans personal i att utveckla verksamheten och pedagogiken. För att skapa goda möjligheter till förändring och utveckling utgår vårt barn- och elevhälsoarbete utifrån en helhetssyn, ett inkluderande arbetssätt och ett salutogent förhållningssätt. 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog inom förskolan består arbetet främst av att främja barns utveckling i det förebyggande arbetet på en övergripande nivå.

Specialpedagogen ska såväl självständigt som tillsammans med övriga i förskoleteamet och med förskolechefer initiera och medverka vid planering, samordning och genomförande av utbildningsinsatser för förskolans personal. 

Specialpedagogen är en del av förskolornas Barnhälsoteamet, där man tillsammans med förskolans personal och förskolechef uppmärksammar behov av stödinsatser på individ-, grupp- som på organisationsnivå. Barnhälsoteamet har även ett samarbete med distriktssköterska från barnavårdscentral. Som specialpedagog bidrar man inom förskolan med sin specialpedagogiska kompetens genom till exempel konsultation och grupphandledning. 

Som specialpedagog är man ett stöd i förskolans föräldraarbete på individnivå. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren förskollärare med specialpedagogexamen. Tidigare arbete på övergripande nivå samt erfarenhet av handledning och konsultation är meriterande. 

Vi söker dig som är en stabil och flexibel person, med förmåga att hitta kreativa lösningar på uppkomna utmaningar. Du har god förmåga att skapa goda relationer. Du arbetar självständigt och strukturerat, samt tar eget ansvar och egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Tjänsten kräver körkort. 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning

Sista ansökningsdag

2016-09-04

Kontakt kring tjänsten kan tas med specialpedagog Lena Boholm anna-lena.boholm@edu.habo.se tfn. 0171-52627

Håbo kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Anne Kulle
Verksamhetschef
0171 - 52988

SPECIALPEDAGOG INOM FÖRSKOLAN, Barn- och elevhälsoenheten ref. nr1363

Företag Unknown
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb