forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss? Besök oss gärna på www.kungsbacka.se

Verksamhetens uppdrag
Vi börjar rekrytera nu till Trollsländans förskola på Tölö ängar i Kungsbacka. Förskolan tillhör Pedagogisk enhet Centrum och planeras öppna för verksamhet i augusti 2017. 

”Hos oss tror vi på att skapa en hållbar framtid genom att tidigt grundlägga en medveten och sund livsstil. Vi menar att varje enskild handling för miljön har betydelse och att det är viktigt att barnen möter det förhållningssättet i sin första skola, förskolan.

Tänker du som vi? Då kan du absolut vara den vi söker”

Trollsländans förskola ska verka utifrån en vision om ”Hållbar framtid”. Vi förespråkar hälsosamma lekmiljöer och ska genom medvetna val av metoder och material vara modell för ett hållbart sätt att leva. Barnen ska tidigt få möta och utveckla kunskap om vilka av deras handlingar som befrämjar renare luft, vatten, jord och ett fungerande ekosystem. De ska få söka kunskap om växter och djur och olika kretslopp, processer och samband i naturen. Vi tänker att man mår bra av att vistas i naturen och förlägger stor del av verksamhetens aktiviteter i utemiljön. Till förskolans område hör en skog som vi delar med ”grannen”, Fjärilens förskola.

Förskolorna i området använder ett projektorienterat arbetssätt, där vi systematiskt utvärderar och analyserar måluppfyllelse för framtagande av nya utvecklingsområden.

Vi använder IKT med barnen till kunskapssökande, kommunikation, dokumentation och rekreation. Barnen ska hos oss få möta läsplattans många möjligheter.

Verksamheten ska präglas av en helhetssyn på barns lärande och utveckling som förenar pedagogik med omsorg. Miljön ska vara öppen och innehållsrik och bjuda in till utforskande av omvärlden. Vi utgår från barnets tankar, intressen, behov och idéer vid utformande av verksamheten.

I kommunen pågår en fortbildningssatsning på Relationell pedagogik i samarbete med professor Sven Persson från Högskolan i Malmö.

Rollen som förskollärare
Som förskollärare ingår du i arbetslaget och har ett övergripande ansvar för den pedagogiska verksamheten. Tillsammans med närmaste kollegor planerar, genomför, utvärderar och analyserar du regelbundet arbetet. Som förskollärare har du också övergripande ansvar för dokumentation av verksamheten och varje barns utveckling samt övrig information till vårdnadshavare.

Rollen som barnskötare
Som barnskötare ingår du i arbetslaget som gemensamt ansvarar för regelbunden planering, genomförande, utvärdering och analys av verksamheten. Du medverkar till dokumentation av verksamheten och varje barns utveckling samt har dialog och informerar barnens vårdnadshavare dagligen. Du kan ha övergripande ansvar för inköp till verksamheten.

Din profil
Vi söker utbildade barnskötare och legitimerade förskollärare. Du ska ha god insikt i styrdokument och vara intresserad av aktuell forskning. Som person har du en positiv inställning, är kreativ, har lätt för att samarbeta och anpassa dig till nya arbetssätt. Du är lyhörd för barnens behov och bemöter barn, föräldrar och kollegor på ett professionellt sätt. Du vill fortsätta att utveckla dig som pedagog.

Meriterande är utbildning för eller erfarenhet av arbete med fokus på utomhuspedagogik eller naturvetenskap/hållbar utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Känner du igen dig? Då ser vi hoppfullt fram emot din ansökan!

Villkor
Vi erbjuder totalt 12 tillsvidareanställningar på heltid/deltid med start i augusti 2017 eller efter överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 23 december.


Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Tillträde Augusti- 17 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 12
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Kungsbacka
Referensnummer 2016/899

Sista ansökningsdag 2016-12-23

Kontakt
Förskolechef Anja Degerman, 0300- 83 64 02

Logo

Ny förskola i centrala Kungsbacka söker personal

Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb