Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar 

Vill du vara med och utveckla vår uteavdelning tillsammans med andra engagerade pedagoger? Brinner du för utomhuspedagogik? Då kan det vara just dig vi söker. 

Vi söker en drivande pedagog med intresse för utepedagogik och som väljer att sätta barns utveckling i fokus. Hålsjöns förskola har nära till natursköna områden och fina promenadstråk som väcker intresse att utforska tillsammans med barnen. Förskolan är nybyggd och har 9 avdelning varav en med uteprofil. Förskolan har stora ljusa och fräscha lokaler, en ateljé och ett barnbibliotek. Vår utemiljö betyder mycket för oss och våra stora gårdar inbjuder till lust, utforskande och kreativ lek. 

Vi är noggranna med att ta tillvara på våra medarbetares olika kompetenser över hela vårt område. Vi samarbetar i form av kollegialt lärande där pedagoger möts för att diskutera verksamhetsnära frågor utifrån förskolans styrdokument. 

På förskolan arbetar vi med Grön Flagg och grunden i vårt arbete är inflytande, allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens idéer och nyfikenhet. Vi vill tillsammans förändra världen och ge barnen möjlighet att arbeta med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt. Vi ser barn och föräldrars delaktighet som en resurs och viktig beståndsdel i arbetet med att utveckla verksamheten och därför arbetar vi med barn- och föräldraråd. 

Hos oss möts du av en välkomnande atmosfär med engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp. 

Vi vill ta ett gemensamt kliv framåt. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund. 

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bl. a. reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. 

Vi söker en drivande, engagerad förskollärare som tillsammans med oss vill anta utmaningen i arbetet mot barnens bästa förskola. Vi ser gärna att du är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog med intresse av projektinriktat arbete med pedagogisk dokumentation som verktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. 

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: 
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. 
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde. 
• Ser värdet av det kollegiala lärandet. 
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt. 
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. 
• Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift 

Vi söker dig med kompetens och erfarenhet av utepedagogik. Du värnar om barnens delaktighet och inflytande genom att du använder dig av lyssnandets pedagogik. Pedagogisk dokumentation är ett arbetsverktyg för dig. Du värdesätter miljöns och materialets betydelse för barns lärande. Du är engagerad, ansvarstagande och villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Du är intresserad av att samarbeta över arbetslagsgränserna. 

Tjänsten är till vår avdelning Solen med uteprofil där man använder sig av elcyklar för att ta sig runt i Malmö med barngruppen. Ett krav är man kan hantera en sådan cykel som rymmer max 6 barn. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Januari 2018 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-22
Referensnummer: 172-2314

Kontaktpersoner

  • Anna Lundström
  • Förskolechef
  • 0708-85 25 57
  • Linda Ahlholm
  • Biträdande förskolechef
  • 0734-29 27 03

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats med nyfikenhet och nytänkande fokus. Som anställd i Malmö stad erbjuds du kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på 
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ 

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För mer information: http://www.malmo.se